NAME:

EMAIL:

CITY:

STATE/PROVINCE:

COUNTRY:

“Delicate Cages is an absolute masterpiece” – Altcountryforum (Dutch)

Nadat de Canadese zanger Jon Brooks in 1997 van dichtbij de schokkende en onbegrijpelijke gebeurtenissen meemaakte tijdens de Bosnische burgeroorlog stopte hij abrupt als singer-songwriter. Na een periode van acht jaar van muzikale stilte veegt Jon het stof van zijn Taylor Jumbo 615 gitaar en verschijnen er tot de dag van vandaag vier cd’s. Ondanks de opvallend goede albums “No Mean City” (2006), “Ours and the Shepperds”(2007) en “Moth Nor Rust” (2009) waarop de muzikale rasverteller je bij de strot grijpt met liedjes over onder meer het groeiende aantal daklozen in Toronto en de Amerikaanse globale oorlog tegen het terrorisme van Afghanistan heeft hij in zijn geboorteland nog niet die mate van erkenning gekregen die hem rechtmatig toekomt.

Op het recentste werk van de akoestische gitarist/componist en zanger, waarvan de titel “Delicate Cages” geïnspireerd is op een boek van de Amerikaanse schrijver Robert Bly, biedt Brooks de luisteraar een blik op de reflecties over de gebeurtenissen in zijn leven, tevens over het bevrijden van het juk waarin we onszelf plaatsen. Jon laat de luisteraar niet achter met treurige gevoelens. De hoop in deze verzameling prachtige liedjes zal voor sommigen onder ons genoeg zijn wakker geschudt te worden en te verlangen naar het verbeteren van de wereld met grijsgedraaide heren als Neil Young, Randy Newman, Leonard Cohen en Bruce Cockburn als terugkerende muzikale vergelijkingen die in de Canadese pers verschijnen.

Elf ingetogen nummers die je sluipsgewijs in een gelukzalige dromerige roes wiegen met kale akoestische arrangementen, subtiel aangevuld met een basgitaar (joe Phillips), viool (john Showman) en vocale ondersteuning van Carrie Elkin (There Are Only Cages) en Lynn Miles (Forth McMurray). “Delicate Cages” is een absoluut meesterwerk, dat Jon Brooks in zijn trofeeënkast kan bijzetten. Gun je cdkast hetzelfde.

(Johan Schoenmakers)

http://www.altcountryforum.nl/2011/11/26/jon-brooks-delicate-cages/

Date City Venue Country
04/24/14 Jon Brooks in Oakville The Moonshine Cafe Canada
Time: 8:30pm. Address: 137 Kerr St. with Maria Dunn Buy tickets
04/25/14 Jon Brooks in Hamilton, ON Workers Arts and Heritage Centre Canada
Time: 7:30pm. Address: 51 Stuart St. Venue phone: (905) 522-3003. with Maria Dunn http://mariadunn.com/
04/26/14 Jon Brooks in Inverary, ON Rankin Gallery Canada
Time: 8:00pm. Address: 3248 Round Lake Rd.. with Maria Dunn http://mariadunn.com/
05/02/14 Jon Brooks in Saratoga Springs, NY Caffe Lena United States
Time: 7:30pm. Address: 47 Phila Street. Buy tickets
05/03/14 Jon Brooks in Clifton Park, NY Clifton Park-Halfmoon Public Library United States
Time: 12:00pm. Address: 475 Moe Road. Buy tickets
05/03/14 Jon Brooks in Long Island, NY Folk Music Society of Huntington United States
Time: 8:30pm. Admission: $20 in advance, $25 at the door. Address: 30 Washington Drive, Centerport (at the Eastern border of Huntington, off Route 25A). at The Congregational Church of Huntington Buy tickets
05/04/14 Jon Brooks in Stony Brook, NY WUSB 90.1 FM United States
Time: 9:45am. Live interview with Charlie Backfish on Sunday Street, now entering it’s 36th year. Buy tickets
05/04/14 Jon Brooks in Phoenicia, NY Empire State RR Museum United States
Time: 7:30pm. The Flying Cat Music Series at The Empire State Railway Museum in Phoenicia. 70 Lower High Street. $13 RSVP and $15 at the door. 845-688-9453
05/06/14 Jon Brooks in Roxbury, NY WIOX 91.3 Mostly Folk with Artie Martello United States
Time: 10:00am. From 10:00-11:55 AM. Listen online http://tunein.com/radio/WIOX-913-s128515/

Subscribe: RSS | iCal